De 5 wonden die ons ervan weerhouden onszelf te zijn

 

1. Afwijzingswond

Wie daardoor lijdt, voelt zich afgewezen in zijn wezen en in zijn bestaansrecht.

Het kan een wond zijn die zich zelfs tijdens het intra-uteriene bestaan โ€‹โ€‹ontwikkelt, in het geval van ongewenste kinderen of degenen die zijn geïncarneerd om deze afstotingswond te genezen (ze zullen worden geboren in gezinnen die hen zullen afwijzen, om hen de kans te geven hiervan te leren beleven).

Afwijzing is een zeer diepe wond, omdat degene die daardoor lijdt zich afgewezen voelt in zijn wezen en vooral in zijn bestaansrecht.

Degenen die ons afwijzen verschijnen in ons leven om ons te laten zien hoezeer we onszelf afwijzen. Deze wond verschijnt heel vroeg in het leven van een persoon - vanaf de geboorte of zelfs vóór de geboorte. Een voorbeeld hiervan is het kind dat niet gewenst is of het kind dat het andere geslacht heeft dan de ouders wilden.

De afwijzingswond wordt ervaren in verband met de ouder van hetzelfde geslacht. Deze ouder hielp de bestaande wond te activeren. De rol van de ouder van hetzelfde geslacht is om ons te leren lief te hebben, lief te hebben en liefde te geven. De ouder van het andere geslacht leert ons bemind te worden en liefde te ontvangen.

Als je deze wond hebt, verklaart het de moeilijkheden die je hebt bij het accepteren en liefhebben van jezelf.

 

Eigenschappen:

- je lijdt aan slapeloosheid door te veel mentale activiteit

- weg rennen uit een situatie en de plaats vermijden waar je bent of naar het astrale gaat (om met je hoofd in de wolken te zijn),

- Je ontkent een situatie, je wilt het niet in werkelijkheid zien.

Je kunt dit doen om jezelf ervan te overtuigen dat de persoon of situatie je helemaal niet stoorde, ontroerde of aanraakte. Dit soort controle is meestal onbewust.

Het is goed om onze naasten te vragen ons te helpen de momenten te ontdekken waarop we weglopen terwijl we de realiteit ontkennen.

- je ontkent de juistheid van een compliment, in de overtuiging dat als die persoon je echt kende, hij je dat compliment nooit zou hebben gegeven;

- je schaamt je om te ZIJN wat je bent en je wilt niet ontdekt worden zoals je bent,

- je sluit jezelf op, je zegt of doet niets uit angst dat de ander niet meer van je houdt, je niet meer waardeert.

 

Een belangrijk aspect van de afwijzingswond is dat deze altijd wordt veroorzaakt door een angst op het niveau van ZIJN en niet op het niveau van HEBBEN of DOEN.

Als je bijvoorbeeld iets te zeggen of te doen hebt voor een publiek, ben je misschien overdreven voorbereid en slaap je helemaal niet.

Je echte angst is niet dat je het niet goed zult doen, maar eerder dat je als nietig zult worden beoordeeld als je jezelf niet perfect presenteert, volgens de verwachtingen van anderen, en vooral volgens je eigen verwachtingen, die meestal onrealistisch zijn .

Als je in deze categorie valt, is het heel goed mogelijk om jezelf te beheersen in wat je doet en in wat je zegt, vooral om geliefd te zijn en je geaccepteerd te voelen zoals je bent, in plaats van voor niets als goed te worden beschouwd.

Ziekten of aandoeningen die kunnen optreden: aritmie, kanker, ademhalingsproblemen, allergieën, braken, duizeligheid, coma, agorafobie, hypoglykemie of diabetes, depressie of manisch-depressief syndroom, psychose.

De wond van afwijzing is op weg naar genezing wanneer de persoon steeds meer voor zichzelf opkomt en zijn rechtmatige plaats durft in te nemen. Bovendien, als ze denkt dat iemand haar bestaan โ€‹โ€‹is vergeten, kan ze zich heel goed voelen zoals ze is.

Ze zal veel minder in situaties leven waarin ze bang zal zijn om in paniek te raken.

Achter het masker van de voortvluchtige verbergt zich een persoon die in staat is veel dingen te doen, met een goede weerstand tegen werk, vindingrijk, begiftigd met een groot vermogen om te creëren, uit te vinden en te fantaseren; met speciale vaardigheden om veilig te werken; efficiënt, denkt aan details; reageert snel; weet precies te doen wat nodig is in een noodsituatie; hij heeft anderen onder geen beding nodig; ze kan heel goed met pensioen gaan en alleen gelukkig zijn.

 

2. Verlatenwond

De wond die wordt ervaren in het geval van verlating is vanaf het begin op het niveau van hebben en doen, in plaats van op het niveau van zijn.

De wond van verlating wordt ervaren in relatie tot de ouder van het andere geslacht.

Degenen die last hebben van verlating voelen zich emotioneel niet voldoende gevoed. Hij is iemand die veel dramatiseert, het kleinste incident kan enorme proporties aannemen. Als een verslaafde veel voor iemand doet, zal hij dat doen in de hoop genegenheid of dank te krijgen in ruil voor het feit dat hij zich belangrijk voelt.

Deze houding brengt echter vaak rugpijn met zich mee omdat het verantwoordelijkheden met zich meebrengt die er niet bij horen. De verslaafde heeft de gewoonte zich fysiek vast te klampen aan de persoon van wie hij houdt.

 

Eigenschappen:

- je doet alsof je gelukkig, opgewekt, gelukkig bent, om je partner te plezieren,

- je gehoorzaamt aan de behoeften van anderen, in de overtuiging dat dit je gelukkig maakt,

- je huilt om iemands aandacht te krijgen,

- je drukt een smeekbede of ontevredenheid uit op een huilende toon,

- je valt anderen altijd lastig om aandacht te krijgen,

- je maakt het slachtoffer, dat wil zeggen, wanneer je onbewust problemen veroorzaakt,

- je vertelt wat er met je gebeurt op een dramatische manier, overdrijvend,

- misbruik maken van een ziekte om anderen te manipuleren zodat iemand voor u kan zorgen,

- luister niet naar je behoeften, uit angst dat de ander zal denken dat je hem in de steek laat,

- je begint iets en geeft het op voordat je je doel hebt bereikt, onterecht degenen beschuldigen die je naar jouw mening hadden moeten steunen,

- je de behoefte voelt om alles te vertellen wat u overkomt, aan de telefoon of rechtstreeks aan iemand,

- je denkt dat je niet in staat bent om te gaan met het overlijden van een dierbare,

- je verdraagt โ€‹โ€‹alles, de angst om in de steek gelaten te worden, de gewoonte van een partner of een kind,

- nu kun je besluiten een teamrelatie te beëindigen die je met rust zal laten, zelfs als je weet dat het beter voor je zal zijn,

- vraag om hulp, voordat je zelfs maar controleert of je dat zelf kunt doen,

- iemand onderbreken om over uw eigen problemen te praten,

- je denkt dat uw problemen veel belangrijker zijn dan andere.

 

Ziekten: astma, bronchitis, problemen met de alvleesklier/bijnieren, bijziendheid, hysterie, depressie, migraine, ongeneeslijke of zeldzame ziekten.

De wond van verlating staat op het punt te sluiten als je je goed voelt als je alleen bent en minder de aandacht van anderen zoekt. Het leven wordt minder dramatisch. Je gaat steeds meer projecten starten en als je de steun van anderen niet hebt, blijf je ze steunen.

Achter in het masker van de verslaafde zit eigenlijk een slimme persoon die heel goed weet hoe hij zijn eisen moet uiten; iemand die weet wat ze wil, vasthoudend, volhardend in haar verzoeken, die niet opgeeft als ze vastbesloten is iets te krijgen, die acteertalent heeft en de aandacht van anderen weet te trekken, opgewekt, die hopen, in de samenleving om anderen te helpen, omdat hij om hen geeft en weet hoe zij zich voelen; heeft de kwaliteit om getalenteerde helderzienden voor een goed doel te gebruiken, bij het beheersen van angsten; hij heeft vaak artistieke talenten; hoewel hij sociaal is, heeft hij een moment van eenzaamheid nodig om zichzelf te vinden.

 

3. De wond van vernedering

Als je last hebt van een vernederingswond, zijn dit de meest gebruikte control gedragingen als je bang bent dat je een ander zult vernederen of dat je vernederd zult worden of dat je jezelf zult vernederen.

De wond van vernedering wordt het vaakst ervaren in de relatie met de moeder, maar het kan ook voorkomen in de relatie met beide ouders.

De moeder speelt een belangrijke rol in het leven van de lijder van de vernederingswond, ook al is het onbewust en onvrijwillig.

Deze wond kan op verschillende niveaus worden ervaren, afhankelijk van wat er is gebeurd tussen de leeftijd van 1 en 3.

Het kind met zo'n wond zal een masochistisch masker creëren. Masochisme is het gedrag van een persoon die plezier en zelfs voldoening vindt in lijden.

Die persoon zoekt pijn en vernedering, meestal onbewust. De masochist is meestal overgevoelig en het minste kan hem beïnvloeden.

Op zijn beurt zou hij er alles aan doen om anderen geen pijn te doen.

Van de vijf typologieën luistert de masochist het minst naar zijn behoeften, hoewel hij zich soms heel goed bewust is van wat hij wil.

Hij veroorzaakt zijn lijden door niet naar hen te luisteren, zijn lijdende wond en masker te voeden. Hij doet er alles aan om nuttig te zijn. Hij maakt mensen aan het lachen, maar de minste kritiek op hem maakt hem vernederd en onbeduidend. Hij is gespecialiseerd in het devalueren van zichzelf. Het lijkt minder belangrijk dan het in werkelijkheid is. Hij kan zich niet voorstellen dat anderen hem in hun ogen een bijzonder en belangrijk persoon vinden.

De neiging om zichzelf de schuld te geven van alles en zelfs anderen de schuld te geven is erg groot. Als hij ergens van wordt beschuldigd, zit hij vast en weet hij niet wat hij moet zeggen om zichzelf te verdedigen. Hij kan zo veel lijden dat hij die plaats verlaat. Hij beschouwt zichzelf schuldig en meent dat het zijn plicht is om de situatie te verhelpen.

 

Eigenschappen:

- je fysiek of mentaal laten neerslaan zonder iets te zeggen,

- u verbindt zich ertoe hulp te bieden aan een persoon in moeilijkheden, uw eigen behoeften buiten beschouwing gelaten,

- zeg niets negatiefs over een ander,

- je beschuldigt jezelf ervan onwaardig te zijn,

- je houdt niet van je eigen persoon,

- je laat anderen om je lachen, je vernedert je,

- je geeft de ander een compliment terug, aangezien je het niet waard bent om het te ontvangen en vooral omdat de ander het meer waard is, hij verdient het meer dan jij,

- je doet er alles aan om er in Gods ogen onberispelijk uit te zien,

- denk je dat je het lijden van anderen, van de hele mensheid, moet verlichten,

- je vindt anderen belangrijker dan jij, in de overtuiging dat zij meer lijden,

- Je onthoudt je van lichamelijk genot, bijvoorbeeld uit angst dat je als een gemakkelijke vrouw wordt beschouwd

- je realiseert je fysieke plezier niet, uit angst dat je als egoïstisch zult worden beschouwd.

 

Ziekten waar u mogelijk aan lijdt: rugpijn, zwaar gevoel in de schouders, ademhalingsproblemen, voetproblemen (spataderen, verstuikingen, breuken), leverproblemen, keelpijn, angina, laryngitis, schildklierproblemen, netelroos, pancreasinsufficiëntie, hartproblemen , chirurgie.

De wond van vernedering staat op het punt te genezen als je tijd hebt om eerst naar je eigen behoeften te luisteren voordat je ja zegt tegen anderen. Wanneer je minder verantwoordelijkheid op je neemt en je vrijer voelt. Wanneer je je eisen kunt uiten zonder te denken dat je vervelend bent en dat je anderen lastigvalt.

Achter dit masker schuilt een gedurfd, avontuurlijk wezen, met veel talenten op verschillende gebieden, die zijn behoeften kent en respecteert, die gevoelig is voor de behoeften van anderen; in staat zijn om de vrijheid van iedereen te respecteren; goede bemiddelaar, verzoenend, die dramatische situaties weer normaal weet te maken; die zich graag verheugt en anderen op hun gemak stelt; die genereus, altruïstisch, joviaal van aard is; die organisatietalent heeft en talenten weet te herkennen; sensueel, wie weet hoe zich te verheugen in liefde; wat zeer waardig is.

 

4. De wond van verraad

De verraadwond is degene die ervoor zorgt dat je anderen het meest wilt beheersen. Dit zijn de verschillende controlemiddelen die worden gebruikt als je bang bent dat je door iemand zal worden verraden of dat je iemand zult verraden. Vergeet niet dat wat je anderen aandoet, je ook jezelf aandoet. Elke keer dat er sprake is van een vertrouwensbreuk, een leugen, een gebroken belofte, lafheid, een gebrek aan verantwoordelijkheid, kunnen we verraden worden.

Bovendien komen al deze vormen van controle, in dit geval, tot uiting in de relatie met een persoon van het andere geslacht.

Veel mensen die aan de verraadwond lijden, hebben geleden omdat de ouder van het andere geslacht zijn of haar toewijding aan de ideale ouder niet nakwam.

Op het niveau van innerlijk gedrag en houdingen is kracht een gemeenschappelijk kenmerk van alle mensen die een wonde van verraad hebben. Ze stellen hoge eisen aan zichzelf en willen anderen laten zien waartoe ze in staat zijn. Ze zullen het zichzelf enorm kwalijk nemen als ze een project opgeven, als ze niet de moed hadden om er helemaal voor te gaan. Het is erg moeilijk voor hen om de lafheid van anderen te accepteren.

Ik doe mijn best om verantwoordelijk, sterk, speciaal en belangrijk te zijn.

Van de vijf typologieën is deze persoon degene die de meeste verwachtingen heeft, omdat je graag alles voorspelt en dus controleert. Je wil dat alles precies verloopt zoals gepland en is vol verwachting voor de toekomst. Deze houding weerhoudt hem ervan in het huidige moment te leven en van verrassingen te genieten.

Verwachtingen van anderen zijn erop gericht na te gaan hoe ze doen wat ze doen, of ze het goed doen of niet, en hoe ze te vertrouwen zijn. Je bent erg goed in het raden van de verwachtingen van anderen. Je zegt of doet vaak iets volgens de verwachtingen van de ander, zonder noodzakelijkerwijs de bedoeling te hebben te doen wat hij zei. Je hebt een sterke persoonlijkheid. Je  bevestigt je overtuigingen krachtig en verwacht dat anderen zich aan zijn overtuigingen houden.

Je vormt  snel een mening over iemand of een situatie en is ervan overtuigd dat je gelijk heeft.

 

Eigenschappen:

- je wilt het laatste woord hebben,

- liegen,

- je onderbreekt de ander voordat hij klaar is met wat hij te zeggen heeft,

- je koestert een wrok en je wilt niet meer met de ander praten,

- je praat luid en neemt alle ruimte in beslag als je met iemand praat,

- je vertrouwt de ander niet omdat je bang bent,

- je doet er alles aan om erkend te worden als een bijzonder, sterk, bekwaam persoon,

- je heeft verwachtingen, zonder voorafgaande afspraak,

- je verliest je geduld omdat de ander geen haast heeft,

- je wordt boos omdat dingen niet gaan zoals je wilt,

- je staat erop dat de andere persoon het met u eens is, zich aan uw ideeën te houden,

- gebruik een vorm van verleiding om je doelen te bereiken,

- je geeft de ander de schuld dat hij iets is vergeten of een fout heeft gemaakt,

- je begeleidt de ander zodat hij zijn taken kan uitvoeren zoals jij dat wilt,

- je vraagt โ€‹โ€‹de ander iets en je vertrouwt hem niet, je twijfelt aan jezelf of hij dat wel kan,

- je weigert een verbintenis aan te gaan met de ander,

- neem geen verantwoordelijkheid, u wilt dat de ander uw fout of nalatigheid op zich neemt,

- je maakt de ander belachelijk als je hem probeert te veranderen,

- stelselmatig het advies van anderen afwijzen,

- je probeert de ander te intimideren,

- je haast je om je doelen te bereiken, om te krijgen wat je wilt,

- de ander schreeuwen of bedreigen,

- je probeert je manier van doen op te dringen,

- je neemt een beslissing voor de ander, zonder zijn mening te vragen.

 

De ziekten waaraan een persoon van het dominante type kan lijden zijn: agorafobie, gewrichtspijn (vooral in de knieën), ziekten die verlies van controle over bepaalde delen van het lichaam betekenen - bloeding, impotentie, enz., verlamming (als u in een situatie van totale impotentie), spijsverteringsproblemen (maag, lever), verschillende soorten ontstekingen, herpes.

 

5. De wond van onrecht

Het wordt geleefd door degenen die perfectionisten zijn en die zichzelf heel gemakkelijk beschuldigen.

De volgende controlemiddelen worden gebruikt tegen zichzelf en tegen mensen van hetzelfde geslacht. Dit zijn de gedragingen die je hebt als je bang bent dat iemand oneerlijk tegen je zal zijn of dat je oneerlijk (of onvolmaakt) jegens iemand of jezelf zult zijn.

Een persoon die een "wond van onrecht" lijdt, is een persoon die zich niet gewaardeerd voelt, zich niet gerespecteerd voelt, of gelooft dat hij niet krijgt wat hij verdient. Iemand kan ook de wond van onrecht lijden en wanneer hij meer ontvangt dan hij denkt dat hij verdient. Het zeer jonge kind, dat zich om de een of andere reden afgewezen heeft gevoeld, zal proberen niet afgewezen te worden, maar zo dicht mogelijk bij perfectie zijn.

Het kind ervaart deze wond vooral in de relatie met de ouder van hetzelfde geslacht. Na een paar jaar voelt hij zich, ondanks zijn pogingen om perfect te zijn, niet geliefd en vindt dit oneerlijk. Daarom besluit hij zich vanaf dat moment te beheersen en perfect te worden, zodat niemand hem ooit nog zal afwijzen.

Op deze manier blokkeert hij zijn gevoelens, wat hem helpt zich niet afgewezen te voelen. Van de vijf karakters heeft deze persoon het vaakst de neiging om zijn armen te vouwen en zo energetisch zijn gebied van de zonnevlecht te blokkeren. Wanneer een rigide persoon emotioneel wordt, wil hij dit niet laten zien, maar we kunnen het horen aan de toon van zijn stem, die droog en inflexibel wordt.

Op de vraag hoe het met hem gaat, antwoordt hij steevast: heel goed! De rigide zoekt rechtvaardigheid en eerlijkheid ten koste van alles. Hij wordt een perfectionist en probeert altijd gelijk te krijgen.

Het is heel moeilijk voor hem om te begrijpen dat perfect handelen, volgens zijn eigen criteria, tegelijkertijd oneerlijk kan zijn.

Hij die onrecht lijdt, is eerder geneigd jaloers te zijn op degenen die meer hebben dan hij, en die het naar zijn mening niet verdienen. Hij kan er ook van overtuigd zijn dat anderen hem benijden als hij meer heeft dan zij. Je wil er zeker van zijn dat hij waard is wat hij ontvangt.

Jaloezie wordt meer ervaren door wezens van de afhankelijke of dominante typologie. Religie kan een groter effect hebben op een rigide dan op mensen met andere wonden. Goed en kwaad, goed en kwaad, zijn belangrijke begrippen voor hem. Dit zijn ook de principes die zijn leven leiden.

 

Eigenschappen:

- je respecteert je grenzen niet en je vraagt โ€‹โ€‹teveel van jezelf,

- je doet alsof alles in orde is, ook al is dat niet zo,

- je rechtvaardigt jezelf, vaak de realiteit vertekend,

- ze  weigert hulp te ontvangen, in de overtuiging dat u het alleen beter zult doen,

- je wilt je gevoelens niet prijsgeven,

- je stort je tranen en verbergt je tranen,

- je beoordeelt de ander als te gevoelig,

- bekijk wat u meerdere keren hebt gedaan,

- je begint meerdere keren met hetzelfde,

- je onderbreekt de ander, aangezien zijn ideeën niet correct zijn,

- je wilt dat anderen je vertellen dat wat je doet perfect is,

- u een snelle, onmiddellijke oplossing voor een bepaald probleem wilt hebben voordat u de tijd heeft om het te analyseren of de oorzaak van dat probleem te vinden,

- je veroordeelt of beschuldigt de ander van een misstand,

- je gelijk wilt hebben, in de overtuiging dat je het juiste antwoord hebt,

- je wordt boos, in een situatie die je onterecht acht,

- u bekritiseert uzelf zeer ernstig, in de overtuiging dat dit de zaken beter zal maken,

- je vernietigt jezelf of onderschat jezelf wanneer je iets bereikt,

- u niets van de ander wilt ontvangen, uit angst dat u bij die persoon in het krijt komt te staan,

- je zegt ja, zelfs als je nee wilt zeggen, uit angst om oneerlijk, ongevoelig te zijn,

- je jezelf een plezier ontneemt, in de overtuiging dat je het niet verdient,

- je dwingt jezelf om te glimlachen of te lachen,

- je niet wilt stoppen met werken, uit angst dat je als lui wordt beschouwd,

- je hebt gelijk, hoewel je eigenlijk iets anders wilt en je niet naar je hart luistert,

- je geeft de ander de schuld dat hij niet verantwoordelijk is,

- Je onthoudt je van het tonen van je woede,

- je geeft jezelf niet het recht om gelukkig te zijn als iemand die dicht bij je staat niet gelukkig is.

 

In het geval van de laatste twee wonden kan het moeilijker zijn om controlegedrag te herkennen omdat het ego van dominante of starre mensen sterker is. Dit zijn twee soorten ernstige wonden die snellere en intensere reacties veroorzaken. Hoe sterker ons ego, hoe groter zijn macht om ons te laten geloven wat hij wil, bijvoorbeeld om ons te laten geloven dat wij gelijk hebben en niet anderen.

Ziekten waar zo iemand aan kan lijden: ankylose, spierspanning, lichamelijke en geestelijke uitputting, tendinitis, artritis, bursitis, torticollis, constipatie, aambeien, krampen, problemen met de bloedsomloop, spataderen, droge huid, acne, psoriasis, leverproblemen, nervositeit, slapeloosheid, problemen met het gezichtsvermogen. De wond van onrecht staat op het punt te genezen als je jezelf toestaat minder perfectionistisch te zijn, fouten te maken zonder boos of kritisch te zijn.

Als je jezelf het recht geeft om je gevoeligheid te tonen, in het bijzijn van anderen te huilen zonder de controle over jezelf te verliezen en zonder angst om door anderen beoordeeld te worden.

Achter de rigide verbergt een creatief persoon die veel energie heeft en een groot vermogen om te werken.

Deze persoon is ordelijk en uitstekend geschikt voor een baan die precisie vereist; je bent attent, zeer uitgerust om voor details te zorgen; heeft het vermogen om te vereenvoudigen, om heel duidelijk uit te leggen bij het lesgeven aan anderen; je bent erg gevoelig, je weet hoe anderen zich voelen en controleert haar eigen gevoelens. Je weet op het juiste moment wat je moet weten. Vind de juiste persoon voor de baan en de juiste woorden als ze iets te zeggen hebben. Het zit vol enthousiasme, leven, dynamiek. Je heeft anderen niet nodig om je goed te voelen. Net als de voortvluchtige weet je in geval van nood wat je moet doen en doe je het zelf.

Je  weet met moeilijke situaties om te gaan."

 

Dit alles zijn informatie die bedoeld is om je te helpen bij bewustzijn en vervolgens bij genezing.

  Het is tijd om te vergeven, het is tijd om te genezen,

het is tijd voor onvoorwaardelijke liefde, het is tijd voor Diepe Transformatie!  

Born Internet