De wereld om je heen is je spiegel.

 

๐˜ฟ๐™š ๐™ฌ๐™š๐™ฉ ๐™ซ๐™–๐™ฃ ๐™ค๐™ค๐™ง๐™ฏ๐™–๐™–๐™  ๐™š๐™ฃ ๐™œ๐™š๐™ซ๐™ค๐™ก๐™œ.

Wat je zegt over een ander, slaat altijd terug op jezelf. Zegt iemand tegen je: ‘Je verbergt iets.' Dan weet je dat eigenlijk die andere persoon iets verbergt. Zet een vooronderstelling in om de vraag terug te kaatsen: ‘๐™’๐™–๐™ฉ ๐™ซ๐™š๐™ง๐™—๐™š๐™ง๐™œ ๐™…๐™„๐™…?'

De volgende keer dat je iemand wil bekritiseren: vraag jezelf af wat je niet mag aan jezelf. En verander in jezelf wat je fout vindt aan anderen.

 

๐™‹๐™š๐™ง๐™˜๐™š๐™ฅ๐™ฉ๐™ž๐™š ๐™ž๐™จ ๐™ฅ๐™ง๐™ค๐™Ÿ๐™š๐™˜๐™ฉ๐™ž๐™š: ๐™Ÿ๐™ž๐™Ÿ ๐™—๐™š๐™ฅ๐™–๐™–๐™ก๐™ฉ ๐™ฌ๐™–๐™ฉ ๐™Ÿ๐™š ๐™ฅ๐™ง๐™ค๐™Ÿ๐™š๐™˜๐™ฉ๐™š๐™š๐™ง๐™ฉ

Vraag jezelf: ‘wat neem ik waar?' Dat is gelijk aan: ‘Wat projecteer ik?' Het leven is een illusie: een projectie van wat er van binnen afspeelt, en alle antwoorden die we zoeken zijn ook van binnen. Ervaar jij afstand en ongelijkwaardigheid in de wereld? Ook dat is een projectie van jezelf.

 

Het enige wat echt echt waar is, is dat jij mag beslissen hoe je dingen ziet

 

Wat je ziet is een projectie van een ‘inward condition.' Dat geldt voor alles: alles wat je ziet (ervaart), is een projectie.

 

๐˜ฟ๐™š ๐™ฌ๐™š๐™ง๐™š๐™ก๐™™ ๐™ž๐™จ ๐™ฌ๐™–๐™ฉ ๐™Ÿ๐™ž๐™Ÿ ๐™š๐™ง๐™ซ๐™–๐™ฃ ๐™™๐™š๐™ฃ๐™ ๐™ฉ. ๐™‘๐™š๐™ง๐™–๐™ฃ๐™™๐™š๐™ง ๐™Ÿ๐™š ๐™œ๐™š๐™™๐™–๐™˜๐™๐™ฉ๐™š๐™ฃ ๐™š๐™ฃ ๐™Ÿ๐™š ๐™ซ๐™š๐™ง๐™–๐™ฃ๐™™๐™š๐™ง๐™ฉ ๐™™๐™š ๐™ฌ๐™š๐™ง๐™š๐™ก๐™™.

 

De cynist en de optimist hebben het nooit eens kunnen zijn over wat ze zien. Wie heeft gelijk? De waarheid is: de cynist heeft gelijk. Hij ziet precies wat hij zoekt en gelooft. Hij ziet een wereld zonder hoop. En… de optimist heeft ook gelijk. Hij ziet een wereld met hoop.

Dat impliceert iets bijzonders… Dat je krijgt wat jij wilt! Er is alleen maar ‘jij'. Jij en je projecties. En hier maakt de wet van aantrekking ook gebruik van.

 

๐˜‘๐˜ฆ ๐˜ฐ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฌ๐˜ฏ๐˜ช๐˜ฑ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฎ๐˜ช๐˜ฅ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ฅ 25 ๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ฎ๐˜ช๐˜ฏ๐˜ถ๐˜ถ๐˜ต. ๐˜‹๐˜ข๐˜ต ๐˜ป๐˜ช๐˜ซ๐˜ฏ 25 ๐˜ฌ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ด๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฐ๐˜ฎ ๐˜ฅ๐˜ช๐˜ฏ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ด ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ป๐˜ช๐˜ฆ๐˜ฏ.

 

Mensen reageren verschillend op dezelfde situatie. Het is niet de situatie waar we last van hebben, maar onze benadering ervan. Wat je gelooft, zal zijn wat je gaat zien.

We zijn hard voor anderen en oordelen over anderen over onderwerpen waar we zelf problemen mee hebben. Neem je projecties die je op anderen projecteert, terug. Jij kiest wat je droomt, dus jij kiest wat je projecteert.

Alles zit tegen als je ervoor kiest daarop te focussen. Alles zit mee als je ervoor kiest daarop te focussen.

 

Jij geeft dus zelf betekenis aan dingen en situaties… Jij geeft zelf betekenis aan je leven!

 

Neem bijvoorbeeld angst. Angst zit niet in dingen, het zit enkel in de betekenis die je aan dingen geeft.

Lijden zit niet in dingen, enkel aan de betekenis die je aan dingen geeft.

Niks kan jou kwaad doen, behalve je eigen gedachten. Het goede nieuws: je kunt je gedachten veranderen wanneer je wilt. Vraag jezelf: wat is de hoogste gedachte hier?

Perceptie is projectie: wij zijn effectieve medescheppers

We zijn daardoor allemaal in potentie medescheppers: het universum speelt zich in ons af, als een hologram in het klein in ons. Dit geldt voor ieder persoon, maar per persoon vanuit een ander perspectief.

 

Het geheel bevat het deel en het deel bevat het geheel.

 

Sterker nog: we scheppen in zekere zin alles…

 Heb je ooit iets buiten jezelf ervaren? Alles dat je overkomt, duister en licht, gebeuren in je, pijn en vreugde gebeuren in je, vreugde en verdriet gebeuren in je. Heb je ooit iets buiten jezelf ervaren? Nee. Vraag jezelf: wat gebeurt er in je, en wie zou moeten beslissen wat er moet gebeuren? Je hele ervaring van het leven wordt bepaald door jou, door niemand anders, maar door jou.'

Als je vanuit dieper dan jezelf naar iets in de wereld kijkt, dan kijkt bewustzijn, en ziet het zichzelf. Als je naar de wereld kijkt als bewustzijn, zie je ongelooflijke schoonheid. En waar je ook kijkt: je krijgt een bijzonder gevoel van ‘Ik kijk in feite naar mezelf'.

Resonantie…? Laten we ook het voorbeeld van een conflict nemen

 

Laten we het idee van resonantie verder bekijken en zo simpel mogelijk maken: iets van buiten moet resoneren met iets van binnen om opgemerkt te worden. Als je het nooit eerder hebt gezien, zie je het niet. Je kunt dus eigenlijk niemand zien zoals hij of zij echt is. We projecteren op die persoon altijd onze eigen persoonlijke dingen.

Ieder ander die we tegen komen is een weerspiegeling van onszelf en die ander maakt in ons iets los. Er is communicatie omdat iets mee-resoneert. Het tegenovergestelde van communicatie is isolatie. Wil je de communicatie verbreken, dan moet je de resonantie verbreken.

De kwaliteit van die communicatie wordt bepaald doordat je in de ander iets ziet wat met jou conflicteert of niet.

Een conflict met een ander is altijd een weerspiegeling met een innerlijk conflict. Elk van de (uiterlijke) conflicten resoneert met iets in mijzelf. Ieder conflict dat je met iemand hebt weerspiegelt een conflict in jezelf. Je ziet dat stukje van jezelf in de ander, en je resoneert mee.

 

Communicatie = resonantie

 

De kwaliteit van de communicatie/relatie komt overeen met de communicatie/relatie die de delen van jezelf met elkaar hebben. Een innerlijk conflict manifesteert zich altijd uiterlijk, tussen jezelf en een ander. Onbewuste mensen identificeren zich met reflecties die anderen uitzenden

Hoe en wat weerspiegelen anderen in mij, wat ik bij hen neerleg, maar wat eigenlijk ban mijzelf is? Hoe kan ik dit inzicht gebruiken om anderen te helpen (ze projecteren hun perceptie op anderen waardoor ze hun belemmeringen niet aanpakken)?

 

Als je steeds maar met iemand blijft botsen, dan zou dat zomaar een ‘boodschapje van de wereld' kunnen zijn om jou te vragen om heel goed naar jezelf te kijken. Zoek uit wat jou tegenstaat als je de ander niet mag, dus wat de onhebbelijkheid van de ander is. Kijk vervolgens of je zelf een gelijksoortige onhebbelijkheid hebt. Als je dat gebrek niet zou hebben, dan zou je dat ook niet hebben opgemerkt.

 

Irriteer jij je aan iets wat iemand anders doet? Dan is dat waarschijnlijk iets waar jij zelf juist iets in te leren hebt.