Maak contact met je Innerlijke Kind

 

Je innerlijke kind is een jongere versie van jou die nooit volwassen is geworden. Je “kleine jij” draag je als het ware vanbinnen in gevoel met je mee. Bewust of onbewust. Dankzij begeleiding met dit innerlijk kind, worden patronen weer helder en kun je oude wonden helen. Aan je innerlijke kind-stuk werken onder goede begeleiding, is al jaren trendy, maar wat ‘je innerlijke kind’ nou eigenlijk is, of waarom zou je ernaar moeten luisteren? Dát lees je hieronder…

Innerlijk kind werk, wat is het?

Je innerlijke kind is je mini versie van jou die nooit volwassen is geworden. Het is dat deel van jou dat de prachtige onschuld en de onbevangen kijk op de wereld heeft behouden. Het is ook dat deel van jou dat vaak wordt vergeten. Dat onder het tapijt wordt geveegd wanneer iemand je vraagt naar de minder leuke kanten van je kindertijd. Het is wellicht verrassend te horen, maar vanuit energetisch oogpunt bekeken is je innerlijke kind heel erg aanwezig, waardoor middels meditatie of visualisatie gemakkelijk gecommuniceerd kan worden.

 

Werken met je Innerlijk Kind.

Er bestaat een groot stuk geheugen uit onze vroegere levensjaren wat is opgeslagen in onze cellen. Tijdens onze kindertijd beginnen we begrip te krijgen van onze kijk op bijvoorbeeld: relaties, mannen, vrouwen, mensen, voedsel, vertrouwen, liefde en acceptatie. Meestal nemen we de waarnemingen over van de degenen die ons hebben grootgebracht. Belangrijke gebeurtenissen die tijdens onze kindertijd hebben plaatsgevonden of de gevoelens daarover, beïnvloeden ons doen en laten, elke dag van ons verdere leven. Zelfs als we deze eerdere gebeurtenissen en bijbehorende conclusies niet bewust hebben onthouden. Negatieve conclusies ofwel overtuigingen, laten sporen na van onverwerkte emoties. Deze herinneringen uit onze kindertijd kunnen op latere leeftijd weerstand of blokkades opwerpen. Daarom is het zo belangrijk de tijd te nemen om contact te maken met je innerlijke kind en daar eens naar te luisteren. Werken aan je innerlijke kind kan ons toegang bieden tot het genezen van de oorzaak van talloze problemen die we in ons dagelijks leven tegenkomen.

 

Werken met het Innerlijke Kind, hoe gaat dat?

Met hulp van een ontspannen -licht hypnotische staat van zijn, ga je een innerlijk dialoog aan tussen je ‘volwassen zelf’ en je ‘Innerlijk Kind’. in
jezelf. Je maakt vervolgens heel bewust contact met het deel in je waar je al lang geen contact mee hebt gehad. Je luistert en neemt waar en
hebt een groot hart voor alles wat opkomt. Nu kun je dingen gaan onderscheiden. En belemmerende overtuigingen gaan loslaten. Deze
methode helpt je enorm bij bewust worden en loslaten van belemmerende overtuigingen. Het is dus niet de bedoeling dat je in het verleden blijft
hangen, maar juist dat het je vrij maakt om open te staan voor iedere nieuwe ervaring in je huidige leven NU.

 

En wat is Inner Child?

Het is hetzelfde, maar dan Engelstalig. Dus begeleiding met je ‘Innerlijk kind’: het deel in je waar je wellicht al lang geen contact mee hebt gehad, maar waardoor sommige situaties in je dagelijks leven nog niet soepel verlopen…Totdat er echt contact mee wordt gemaakt in therapeutische setting. Zodat eindelijk hét verschil gemaakt kan worden?

 

Wanneer helpt Innerlijk kind begeleiding mij?

Als je vastloopt in je huidige levens situaties.. omdat je je vaak klein voelt, jezelf onbedoeld ook klein houdt, je zelf niet minder wilt voelen; ook al doe je dat toch.. Je hebt last van minderwaardigheidsgevoelens en dát probeer je weg te moffelen en te overcompenseren…. met een masker? Of met een waas van stilte of onbereikbaarheid.. of nog iets anders wat hoe dan ook heel veel energie kost. Heb je het idee dat als je dit blijft doen; je naar een burnout toe stevent? En je wilt graag echt diepgaand de rust weer ervaren… dan is het heel fijn om met je kleine ikje contact te gaan maken.. en dankzij afgestemde innerlijk kind begeleiding  juist deze rust ook te brengen naar binnen, door aan dit lieve kleine ikje (meer) waarde te gaan schenken, meer zelfliefde aan haar toe te kennen.

 

Help! Ik heb last van minderwaardigheid.. wat nu?

Je weet dat je nog niet voldoende van jezelf houdt. En je weet nu ook dat Innerlijk kind werk best wel eens de missing link zou kunnen zijn… want eigenlijk kun je nu je volwassen bent heel goed:

Luisteren naar innerlijke twijfels of tegenstrijdigheden en hier juist harmonie brengen..

Als je samenwerkt met een erkende Hypnotherapeut met veel ervaring, dan is deze vorm van begeleiding echt heel prettig.. en laat je enorm groeien in korte tijd. Door jouw innerlijk kind te begeleiden naar ontspanning en het vertrouwen in de wereld en de ander weer te herstellen. Alle antwoorden zitten in jezelf verborgen. Het gaat erom de verbinding bewust te maken. En hoe fijn en krachtig werkt een meditatie of visualisatie als het door iemand begeleidt wordt wiens passie dat is?!

 

Wat brengt Innerlijk kind begeleiding mij?

Een vrij gevoel en open ‘mind’.

Inzicht en bewustzijn in je innerlijke belevingswereld.

Het brengt harmonie.

Het geeft kracht.

Jezelf op dieper gelegen lagen aanvullen, verrijken en stimuleren.

Innerlijke rust.

Jezelf op dieper gelegen lagen aanvullen, verrijken en stimuleren.

Meer zelfliefde

 

Nu weet je wat Innerlijk kind begeleiding is, en waarom het zo ongelooflijk belangrijk is om de band met jezelf hierin aan te gaan of te versterken. Weten dat je een pittige jeugd hebt gehad is niet voldoende. Je bent zoveel meer dan enkel een gedachte. Je kunt ook de band aangaan op emotioneel, fysiek, mentaal, sociaal, energetisch vlak… En juist dit hele scala aan gevoelslagen, maakt dat jij zult voelen dat je er helemaal mag zijn! Dat jij er toe doet!!!

 

Begeleid jezelf in 7 stappen naar je innerlijk kind.

Kom in verbinding met je Innerlijk Kind in 7 stappen:

1: Neem de tijd voor jezelf.

Je hebt een plek nodig waar afleiding geen kans krijgt, zodat je je kunt concentreren op de innerlijke wijsheid van gevoelens die je tijdens dit proces ervaart. Vindt een allerfijnst plekje waar je gedurende 30 minuten helemaal jezelf kunt zijn in een rustige ruimte. Neem een comfortabele houding aan.

Inspirerende voorbeelden zijn:

In een bad met etherische oliën dobberen

In je favoriete hoekje van de bank mét een dekentje zitten

lekker in bed cocoonen.

onder een oude eik ergens in de natuur zitten.. in lotus houding?

2: Creëer een veilige plek IN jezelf.

Je innerlijke kind komt niet naar je toe als het zich niet veilig voelt. Heb een open geest met die accepteert, liefheeft en volledig vrij is van oordeel.

Wat heeft jouw innerlijke kind je te vertellen?

3: Observeer.

Je innerlijke kind ziet er exact hetzelfde uit als wie jij was tijdens je jeugdjaren. Wanneer deze eerdere versie van jezelf aan je verschijnt, kijk dan naar hoe ze eruit ziet, naar de gezichtsuitdrukking, naar lichaamstaal en wat draagt dit kind? Het is heel normaal als je innerlijke kind tijdens de eerste paar sessies niet spreken wil. Als dat zo is, dan is dat omdat je tijd nodig hebt om met je innerlijke kind een gevoel van vertrouwen te ontwikkelen. Vertel dat ze veilig is en dat ze alles mag zeggen wát ze maar wil.. via jou.. jij zult er zijn om het te ervaren… zonder oordeel, open aanwezig. Puur aan het observeren vanuit je kern.

4: Luister.

In het begin zal je innerlijke kind duidelijk behoefte tonen om met je te willen spreken. Ze zal je laten terugdenken aan een herinnering. Dit kan ze laten zien of voelen of laten horen als ze spreekt. Neem op je gemak kennis van alle indrukken die zich tijdens dit proces voordoen. Onderbreek ze niet. Het geeft niet welke weg je innerlijk kind benut om met je te communiceren… Luister maar eens! Het zal steeds helderder door je heen klinken.

5: Reageer liefdevol en laat je gevoelens de vrije loop.

Nadat je goed hebt geluisterd naar wat je innerlijke kind te zeggen heeft, reageer je met zóveel zachtheid, liefde en acceptatie als je maar kunt. Praat met haar alsof je met een jong kind praat. Wat heeft jouw innerlijke kind je te vertellen? Wat heeft ze al zó lang alleen moeten dragen? Laat al deze gevoelens helemaal vrij.

6: Maak verbinding.

Dit is het moment voor verbinding. Kijk je innerlijke kind in de ogen. Laat haar weten dat ze geliefd is en dat er voor haar gezorgd wordt. Bouw een liefdevolle, vertrouwde relatie met dit prachtige meisje op. Wil je haar hand pakken? Stel je je voor hoe je haar aankijkt en liefdevol toespreekt.. en bemoedigd? Maak de verbinding zoals je zelf aangesproken zou willen worden door een grote vriendin/godin. Toon dankbaarheid. Bedank haar voor het delen van haar gevoelens met jou. Toon dit meisje tijdens het afsluiten van de sessie je waardering en liefde.

7: Zoek haar opnieuw op.

Maak er een gewoonte van regelmatig poolshoogte te houden over hoe je innerlijke kind zich werkelijk van binnen voelt. Heb je het gevoel dat ze meer wilt delen? Herhaal dan deze oefening iedere dag voor het slapen.  Koester je vriendschap met dit meisje zodra het helende werk tussen jullie is gedaan. Vraag haar om advies en deel samen de mooie momenten. Zak behaaglijk dieper in deze liefdesverbinding, door regelmatig verbinding met dit meisje te maken, ze is immers een deel van jou. Als je haar de kans en de ruimte biedt, zal ze sprankelende adviezen geven en boodschappen van liefde, in de vorm van nieuwsgierigheid en speelsheid. Verbinding maken met je innerlijke kind helpt je te herinneren wie je werkelijk bent, wat je passies zijn, wat echt belangrijk is in het leven.

vraag om advies

stel de vraag: wat voel jij?

observeer je gedachtes, gevoelens, lichaamssensaties, houding, en de energie

ben eerlijk en open naar deze indrukken van het innerlijk kind; stel je steeds weer open

zeg haar hardop hoe blij je met haar bent

Heel veel plezier met het contact in gevoel met jouw Innerlijk Kind.

Conclusie over Innerlijk kind werk:

Innerlijk kind-werk (Inner Child) is een lichaamsgerichte methode die gaat naar de kern van de overtuigingen die je in de jongste jaren hebt getrokken. ‘Innerlijk kind’ staat voor de onverwerkte emoties uit de eerste levensjaren, want naast fijne ervaringen heb je als kind ook pijnlijke ervaringen gekend.

En meestal tot op de dag van vandaag hebben die onverwerkte ervaringen nog invloed. Dus deze techniek helpt je de brug te zien waarom sommige situaties in je dagelijks leven (nog steeds) niet soepel verlopen. 

Innerlijk Kind-werk is onderdeel van ‘Diepe Transformatie’ en wordt benut in Diepe Transformatie Traject (Inca Shamanism ) en/of Regressie & Hypnotherapie .

  

Burt Internet