HET GEHEIM VAN HARMONIE: DE INNERLIJKE BALANS TUSSEN VROUW EN MAN

 

We moeten allereerst begrijpen wat de twee energieën betekenen, welke invloed ze op ons leven hebben, of we nu vrouwen of mannen zijn, en hoe het helpt om voor ieder van ons een balans te vinden tussen mannelijke en vrouwelijke energie.

 

HOE WE VROUWELIJKE ENERGIE IN EVENWICHT BRENGEN MET MANNELIJKE ENERGIE

Het belangrijkste kenmerk van vrouwelijke energie is liefde - zorg voor anderen, en mannelijke energie heeft als belangrijkste kenmerk macht (moreel).

 

De vrouw laat zich leiden door het hart, voelt sterke emoties, luistert naar haar intuïtie, creëert en laat zich meevoeren door de golven van het leven. De man is de pilaar, hij verbergt zijn emoties goed en doet zelden iets ongepland, hij weet precies welke kant hij op gaat en biedt hulp zonder al te veel na te denken. Er zijn twee energieën die zo verschillend lijken en elkaar toch wonderbaarlijk aanvullen.

 

Dus van tijd tot tijd is het belangrijk om verbinding te maken met onze mannelijke energie en deze te combineren met onze vrouwelijke energie. Om je zachtmoedigheid te bewaren, vrouwelijk en elegant te zijn, je te laten leiden door je hart en tegelijkertijd te handelen in je eigen belang, het initiatief te nemen en vertrouwen te hebben in je beslissingen. Wees niet bang dat je partner of een andere man zich geïntimideerd voelt door je sterke houding. Het is waar dat mannen een beetje bang zijn voor sterke vrouwen, die niemands hulp nodig lijken te hebben en die precies weten wat ze willen en wat ze moeten doen, maar het zou hun verlies zijn, toch?

 

Vrouwen of mannen, we dragen allemaal zowel vrouwelijke als mannelijke energieën in ons, die ons samen sterken en onze koers beïnvloeden. Onderdrukking, maskering of overmatige manifestatie van een van deze energieën kan alleen een innerlijke onbalans veroorzaken, die zich manifesteert door lijden en falen. Maar als deze energieën eenmaal in balans zijn, zullen we een innerlijke vrijheid waarnemen die we ons tot dan toe niet eens konden voorstellen.

 

Helaas worden we echter vaak in deze staat van onbalans geduwd door de beperkingen die de samenleving ons oplegt. Als ze jong zijn, worden meisjes ontmoedigd om opstandig te zijn of andere activiteiten dan hun eigen activiteiten te doen, terwijl jongens niet gevoelig of gevoelig mogen zijn ("jongens mogen niet huilen"), en wordt aangeraden om gevoelig te worden. . Als we dan volwassen zijn, komen we nog steeds de geïnduceerde perceptie tegen dat een man superieur is aan een vrouw, en in een poging om dit tegen te spreken, ontwikkelen vrouwen mannelijke energie om met 'concurrentie' om te gaan. Bovendien worden we er dagelijks via verschillende kanalen aan herinnerd dat we te midden van een permanente 'oorlog tussen de seksen' leven, die niets anders doet dan de onbalans in de harmonieuze en evenwichtige manifestatie van onze manier van zijn versterken.

Al deze onevenwichtige houdingen en gedragingen weerhouden ons ervan oprecht te zijn en in harmonie met onszelf te leven.

 

De oplossing?

We moeten allereerst begrijpen wat de twee energieën betekenen, welke invloed ze op ons leven hebben, of we nu vrouwen of mannen zijn, en hoe het helpt om voor ieder van ons een balans te vinden tussen mannelijke en vrouwelijke energie.

 

Wat is mannelijke energie?

Het komt overeen met de linker hersenhelft en is actiegericht, probleemoplossend en het nemen van risico's. Het is naar buiten gericht, naar het doel, het beweegt lineair, het is analytisch, strategisch en praktisch. Zij is degene die individualiseert. Bij harmonieus gebruik belichaamt mannelijke energie een praktische en visionaire benadering van actie. In plaats daarvan, wanneer het in disharmonie is en zich buitensporig manifesteert, raken mensen geagiteerd, zijn ze niet langer bereid tot andere oplossingen ("alleen ik heb gelijk, ik weet het het beste") en de resultaten neigen naar woede, wrok en innerlijk conflict dat de verbinding verbreekt. geest uit het lichaam. Aan de andere kant zijn degenen die hun mannelijke energie niet eren, terughoudend om over hun behoeften en verlangens te praten, waarbij ze een passieve rol spelen, wat kan leiden tot gevoelens van hulpeloosheid in zowel de relatie van het paar als de professionele relaties.

"Een man voelt zich een man als een vrouw hem haar laat beschermen en haar voedsel laat brengen."

 

Wat is vrouwelijke energie?

Aan de andere kant regeert vrouwelijke energie de rechterhersenhelft en is gerelateerd aan alles wat intuïtie, passie, ontvankelijkheid, emotie en empathie betekent. Het beweegt in bochten, het is het innerlijke aspect van de dingen. Het is niet gedifferentieerd of geïndividualiseerd, het is vloeiend. Wanneer we toestaan โ€‹โ€‹dat het zich harmonieus manifesteert, creëert het een sterke verbinding met het lichaam, waardoor we beslissingen kunnen nemen op basis van hoe we ons voelen. Als we echter te verankerd zijn in vrouwelijke energie, lopen we het risico onze persoonlijke kracht te verliezen, geen verantwoordelijkheid te kunnen nemen voor onze eigen daden en te zwak te worden. Ook een persoon die zijn vrouwelijke energie ontkent, vervangt de innerlijke warmte door ambitie en leidt zijn leven alleen op een mentaal niveau, waarbij hij te hard, koud en kritisch wordt. Over het algemeen hebben mensen die hun vrouwelijke energie vermijden, de neiging om problemen te hebben in relaties met een paar, veroorzaakt door het gebrek aan manifestatie van emoties, gevoelens, alles wat de emotioneel-affectieve wereld betekent.

 

De balans tussen vrouwelijk en mannelijk

Net zoals de hersenen niet kunnen functioneren zonder de twee hersenhelften, zo is het met ons in termen van deze twee soorten energieën. Het eerste dat we in gedachten moeten houden is dat elke man een innerlijk vrouwelijk heeft en elke vrouw een innerlijk mannelijk heeft, en het vrouwelijke en het mannelijke versterken elkaar om de beste versie van een persoon te krijgen. Vanuit dit bewustzijn hebben we de vrijheid om ons te verbinden met ons innerlijke zelf om te observeren in welk gebied we ons bevinden en om te identificeren of een van deze energieën wordt onderdrukt of vervormd.

 

 

Door onze belangrijkste kenmerken te observeren en rekening te houden met de informatie, gedachten en beelden die we van binnenuit ontvangen, kunnen we onze innerlijke wereld ontcijferen. En dus, door de manifestatie van dat gewonde of verborgen mannelijke of vrouwelijke aspect te eren en te beginnen, komen we op tijd aan bij de staat van evenwicht tussen vrouwelijk en mannelijk. Deze houding stelt ons in staat ons te verbinden met wie we werkelijk zijn, emotioneel te genezen en een echt leven te leiden, ongeacht externe druk. In werkelijkheid zijn mannelijke en vrouwelijke energie twee kanten van dezelfde energie. De mannelijke energie definieert en vormt de vrouwelijke energie en uit de samenwerking van de twee wordt een nieuwe energie geboren, een nieuwe realiteit gecreëerd.

Dus in de IK is het mannelijke energie, in  BEN is het vrouwelijke energie.

 

De IK is degene die differentieert, focus biedt, richting geeft, individualiseert. (Ik, niet een ander, ik) En dan,  BEN  is oceanisch, allesomvattend, vloeiend, kent geen verschillen. Het vloeiende en verenigende aspect is de essentie van vrouwelijke energie. In I AM ( IK BEN) komen mannelijke energie en vrouwelijke energie samen en ontstaat die synergie tussen wat ik denk, voel en doe.

Aanvaarding en omarming van vrouwelijke en mannelijke aspecten wordt weerspiegeld in zowel de balans die in ons leven wordt gebracht als in de dynamiek van relaties, persoonlijk of professioneel.

Met andere woorden, de harmonie tussen de twee energieën manifesteert zich niet alleen in onszelf, maar ook in de interactie met anderen, waardoor even evenwichtige mensen om ons heen worden aangetrokken.

 

Born Internet