Wandelcoaching, wat en voor wie

 

  Wandelcoaching is de perfecte benaming wandelen en coaching tegelijk.

Tijdens de wandelingen wordt de symboliek van de natuur of omgeving bij veel van je  vraagstukken gebruikt, je kunt dus stellen dat de natuur of omgeving een (grote) coachende rol heeft.

Tijdens het wandelen wordt je letterlijk en figuurlijk fysiek, mentaal en emotioneel in beweging gezet, waardoor er weer mentaal gezien ruimte en rust ontstaat. Vaak tijdens deze wandeling(en) ontstaan er dan ook oplossingen, ideeën en inzichten over jouw vraagstuk die je zelf in je onderbewustzijn hebt gevonden.

Tijdens de wandeling kan de coach verschillende werkvormen gebruiken die jou kunnen helpen met het vinden van…. Enkele van die werkvormen zijn:

Levenspadwandeling,

Het kompas,

Splitsingen en kruispunten,

Stressrelease wandeling. 

Dus wandelcoaching is er voor iedereen die met een (hulp)vraag zit over: 

Jou levenspad tot dusver,

Een Burn-out & stress,

Je werk,

Of jou relatie.

Bij een levenspadwandeling zonder vraag. 

Wordt er gewandeld zonder een specifieke vraag maar louter om inzicht te krijgen in je levenspad. Tijdens het verloop van de wandeling ontstaat er vaak vanzelf een thema dat dan de centrale gespreksonderwerp (kan) worden.

Bij een levenspadwandeling met vraag.

Wordt er gewandeld met een specifieke vraag die door de jou is aangedragen.

Bij een Burn-out & stress

Bij een Burn-out of hoge mate van stress wordt er gewandeld in de natuur en stilte, en kan er een van onderstaande werkvormen worden gebruikt. 

Stressrelease wandeling,

Wandelinquiry.  

   Het werk

Wanneer je in je werk tot stilstand dreigt te komen of je ondervindt geen voldoening meer in je werk. Of wanneer je moeite hebt met het maken van een keus die aan je werk is gerelateerd, of misschien wil je van werk veranderen maar weet je niet zo goed wat je wilt gaan doen, dan kan er een van de volgende werkvormen worden gebruikt, 

Kruisingen en splitsingen,

Kompas.

        De relatie. 

Wanneer je in je relatie (werk, privé, vrienden of ouders) tegen een hindernis aanloopt dan kan er een van de volgende werkvormen worden gebruikt.

        Kwaliteitswandeling,

     Wandelinquiry.